Salutació

Us donem la benvinguda al WEB de Sucs. L’objectiu d’aquest és donar-vos a conèixer el nostre poble i el que ens envolta.

Som una Entitat Municipal Descentralitzada, que depèn del Municipi de Lleida. Estem a 20 km del bullici de la ciutat, a 15 minuts de recorregut, una distància petita que separa 2 mons diferents. Però, com E.M.D., tenim els nostres orígens i la nostra pròpia identitat.

Sucs es va formar l’any 1944 per l’Institut Català de Colonització, encara que a mitjants del segle XII, cap a l’any 1168 , Suchs ja existia.

Som un poble que aglutina gent de diferents zones de la península, cosa que ens ha enriquit com a poble.

El més significatiu de Sucs és el Parc del Vilot. Un parc de 12 hectàrees envoltat de natura i zones d’esbarjo on et podràs endinsar i perdre’t, pots venir a fer trobades i dinars a la zona de pícnic, meravellar-te amb la vegetació i passejar amb la tranquil·litat que caracteritza el nostre poble.

Dins del parc tenim la muntanya del Vilot, des d’on podem gaudir d’unes meravelloses vistes. Fins i tot el límit entre Catalunya i Aragó.

També hi trobarem les restes de les runes arqueològiques, del que va ser el primer poblat que construïren pobladors cristians a la segona meitat del segle XII i que molt possiblement és sobre un assentament musulmà.

A Sucs apostem per energies noves i la sostenibilitat del nostre poble i així com de la seva imatge, per seguir fruint d’un immillorable entorn.

Formem part del moviment de Viles Florides i treballem amb equip i de valent, per tenir cura del medi ambient, duent a terme projectes de millora que estiguin de les nostres mans, aportant així la nostra essència i millorant la qualitat de vida entre els nostres veïns i tothom que s’animi a visitar-nos.

Si us agrada la natura, el camp, la tranquil·litat, i la germanor, us convido que ens visiteu.

Fins aviat,

Fotografia del President Guillem Boneu

Guillem Boneu Santamaria
President de l’EMD de Sucs

paeria.cat